Online Intakeformulier

Wij stellen het zeer op prijs als je voor jouw eerste afspraak onderstaand intakeformulier invult. Graag minstens 1 dag van te voren in verband met de administratieve verwerking. Je kunt het met een druk op de knop naar ons versturen.

Als je een verwijzing van de huisarts of specialist hebt, wil je die dan meebrengen? Neem zeker ook uw zorgverzekeringspasje mee. En een of twee badhanddoeken voor op de behandeltafel.

Voor en tijdens de behandeling vragen wij je een formulier in te vullen waarop je aangeeft welke lichamelijke klachten jouw leven het meest lastig maken. 


Nieuwe patiënten kunnen voor hun eerste afspraak dit inschrijfformulier invullen. Bel daarna voor het maken van de eerste afspraak met telefoon: (020) 6934504 Alvast hartelijk dank voor de moeite. Tot binnenkort!


Fysiotherapie

Samen met u werken wij met hart en ziel aan het verbeteren van uw gezondheid. Wij begeleiden u bij pijn– en bewegingsklachten zodat u binnen uw eigen mogelijkheden, zo optimaal mogelijk kunt bewegen en zo min mogelijk beperkt wordt in uw dagelijks doen en laten.

We helpen u dus bij (weer) gezond leren bewegen, maar ook met psychosomatische klachten bent u bij ons op het juiste adres. Deze klachten lijken op het eerste gezicht lichamelijk van aard, maar hebben een emotioneel verband. Een voorbeeld hiervan is pijnlijke gespannen spieren door stress en/of onverwerkte emoties uit het verleden die zich voordoen in het heden. Het voert voor nu te ver om hier nader op in te gaan. Voor meer inlichtingen verwijs ik u graag verder. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

U kunt bij ons terecht voor onder andere:

│algemene fysiotherapie │ medical taping │sporttaping │psychosomatische klachten │hulp bij revalidatie │ sportblessures │ dry needling │Mc Kenzie therapie │reumatische klachten │ spier- en gewrichtsklachten │

Acupunctuur

Wat is TCM?

De natuur als filosofie
De Traditionele Chinese Geneeskunde is geworteld in de natuur. De Chinese geneeskunde beziet jou als mens in z’n geheel, inclusief de omgeving van je dagelijkse leven. Het is een praktisch systeem dat verbanden legt die we in het westen niet kennen. Een Chinese diagnose is ook nooit uitsluitend een fysieke diagnose. Je psyche, je emoties, familiegeschiedenis, leefomstandigheden, het zijn allemaal aspecten die deel uitmaken van een Chinese diagnose.

Yin en Yang
Chinezen vertalen alles in termen van ‘yin’ en ‘yang’. Yin en yang zijn twee tegengestelde vormen van energie. Yin staat voor alles dat naar beneden en naar binnen gaat: koude, materie, rust, vocht, duisternis. Yang staat voor alles dat stijgt en naar buiten beweegt: warmte, licht, activiteit, zon. Zowel in de natuur als in je lichaam kan je de verhouding tussen yin en yang waarnemen. Als deze twee energieën in je lichaam niet in evenwicht zijn, krijg je gezondheidsproblemen. TCM heeft verschillende therapievormen die yin en yang weer in balans brengen.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam geprikt. Deze methode bestaat meer dan 2500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie.

Welke aandoeningen zijn met Acupunctuur te behandelen?

In 2003 publiceerde World Health Organization een wetenschappelijk rapport over de effectiviteit van acupunctuur. Een WHO-rapport maakt melding van een aantal publicaties waarin nader wordt onderbouwd dat acupunctuur een effectieve behandeling kan zijn voor een variëteit aan aandoeningen, symptomen en condities.

  • Aandoeningen van de luchtwegen,
  • Spijsverteringproblemen,
  • Problemen aan de urinewegen,
  • Spier en gewrichtspijn
  • Neurologie: migraine, zenuwpijn, duizeligheid
  • Slaapstoornissen, vermoeidheidsklachten, paniekstoornissen, depressiviteit

Persoonlijke Coaching

Mijn naam is Marcel Koreman. Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut begeleid ik al meer dan 18 jaar mensen bij emotionele helingsprocessen. Ik put daarvoor uit een schat aan ervaring en contact met mensen. Maar nog belangrijker is de (gevoels-)ervaring die ik door de jaren heen heb ontwikkeld door het helen van mijn eigen emotionele beschadigingen.

In mijn therapie leer ik mensen onderscheid maken tussen het volwassen bewustzijn en de ‘verstoten ikken’ *. Ik leer je hoe je contact kan maken vanuit het volwassen bewustzijn met de ‘verstoten ikken’, die wel een onderdeel zijn van de persoonlijkheid maar vaak een geisoleerd en eenzaam bestaan leiden. Het opnieuw in contact komen met je ‘verstoten ikken’ geeft je een gevoel van compleet zijn, het stelt je in staat om in liefde en harmonie met jezelf en je omgeving te leven. De ooit nuttige taak van ‘de beschermer’ is niet langer meer nodig. Je durft liefde te delen en te ontvangen. Het geeft waarde en zingeving aan je bestaan!

De meeste mensen die bij mij komen hebben vaak al een hele emotionele ontwikkeling doorgemaakt, therapieeen gevolgd etc.. Zij weten vaak heel goed waar hun innerlijke strijd vandaan komt maar hebben het gevoel dat ze niet verder komen dan het analyseren van het probleem. Ik kan hen helpen terug te sturen naar hun innerlijke zelf, waar je uiteindelijk alle antwoorden vinden kunt.

Ook als je je herkent in onderstaande beschrijving kan ik wellicht iets voor je betekenen:

-Ben je zoekende en voel je vaak dat je iets mist in je leven; voelt je je verdoofd en/ of afgesneden van je gevoel.

-Voel je je vaak anders dan de meeste mensen om je heen en voel je je daardoor vaak eenzaam en niet begrepen;

-Ben je misschien hoog sensitief en weet je niet hoe daarmee om te gaan;

-Heb je weleens paniekaanvallen en of hyperventilatieklachten;

-Loop je vast in je relatie of in je werk;

-Heb je een burnout;

-Voel je je vaak gejaagd en heb je het gevoel meer geleefd te worden dan echt te leven.

-Heb je fysieke klachten waarvan men de oorzaak niet kan vinden;

-Of wil je meer uit het leven halen en heb je de behoefte aan spirituele voeding

Dit en voor alle andere levensvragen kan je bij mij terecht. Samen kunnen we kijken of de therapie die ik geef aansluit bij jouw behoefte. Meestal is het na een paar sessies wel duidelijk of je de therapie bij mij voort wilt zetten of niet. Daarnaast wil ik zelf ook het gevoel hebben dat ik je goed kan bijstaan. Mocht in zeldzame gevallen dat gevoel ontbreken dan zal ik dat met je bespreken. Je kunt de therapie beschouwen als een een spirituele reis naar binnen, je bewustzijn wordt ruimer, ik begeleid je op jouw levenspad.

‘ikken’ of subpersoonlijkheden zijn delen van onze persoonlijkheid ook wel ‘innerlijke kinderen ‘genoemd. De persoonlijkheid is (op-)gesplitst. Deze splitsingen zijn ontstaan in de loop van onze ontwikkeling, tijdens het opgroeien van kindzijn naar volwassenheid. De meesten van ons zijn in meer of mindere mate het contact met onze innerlijke kinderen kwijtgeraakt, doordat we het hebben verstoten.

De meest algemene verstoten ik in onze beschaafde wereld is die van het kwetsbare kind. En toch is dit kwetsbare kind wellicht onze meest waardevolle subpersoonlijkheid – het dichtst bij het wezen van ons bestaan – degene die ons in staat stelt werkelijk dicht bij iemand te zijn, anderen volledig te ervaren en van hen te houden. Helaas verdwijnt het kwetsbare kind meestal zo rond het vijfde levensjaar. Dit kind kan in onze samenleving niet bestaan zonder bescherming van een zeer sterke beschermer/ beheersstructuur. De enige manier waarop een beschermer/ beheerser met het kwetsbare kind om kan gaan is: het te verstoten. En dat doen we dan ook. Het kwetsbare kind wordt meestal zo compleet verstoten dat de beschermer/ beheerser zich er niet eens meer bezorgd over maakt (Hal en Sindra Stone, 1986).


Onze Historie

Historie

De praktijk opende de deuren in de jaren 80. Cindy van het Kaar heeft in 2023 de praktijk overgenomen na ruim 10 jaar samengewerkt te hebben met de vorige eigenaar. We blijven dan ook de praktijk die u van ons kent, met dezelfde manier van werken, maar dan wel in een nieuw jasje.

Modern

Zeeburg is uitgegroeid van een gezellige Amsterdamse volksbuurt naar een bruisende, multi-culturele wijk waar het nimmer saai te noemen is. Onze praktijk is in de jaren meegegroeid met deze veranderingen, maar heeft tegelijkertijd zijn eigenheid niet verloren.

Culturen

Binnen ontmoetingen tussen de verschillende culturen moet je soms meer moeite doen om op een lijn te komen. Wij respecteren alle levensovertuigingen, godsdiensten en religies en waar wij kunnen houden wij daar in contact met jou altijd rekening mee. Kortom wij behandelen je als ‘mens’ en geven eenieder een persoonlijke benadering 

Jouw Welzijn

Jouw gezondheid

Samen met jou werken wij met hart en ziel aan het verbeteren van je gezondheid. Wij begeleiden je bij pijn– en bewegingsklachten zodat je binnen jouw eigen mogelijkheden, zo optimaal mogelijk kunt bewegen en zo min mogelijk beperkt wordt in jouw dagelijks doen en laten.

Psychosomatisch

We helpen je dus bij (weer) gezond leren bewegen, maar ook met psychosomatische klachten ben jebij ons op het juiste adres. Deze klachten lijken op het eerste gezicht lichamelijk van aard, maar hebben een emotioneel verband.

Voorbeelden hiervan zijn hyperventilatie, burn-out, slecht slapen en vermoeidheid, pijnlijke gespannen spieren door stress en onverwerkte emoties.