Team van Fysiotherapie Molukkenstaat 


Mijn naam is Cindy van het Kaar

Sinds 2012 ben ik verbonden aan fysiotherapie Molukkenstraat en werk met veel plezier in deze praktijk en wijk. Ik heb de praktijk in 2023 mogen overnemen van Marcel Koreman. De praktijk zelf bestaat al meer dan 40 jaar. Je bent altijd van harte welkom.


Cindy van het Kaar stelt zich verder aan je voor:

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam(HvA)

Na het afstuderen heb ik veel gereisd en op meerdere plekken in het buitenland gewoond, gewerkt en gestudeerd. In 2007 ben ik afgestudeerd in Acupunctuur en Chinese kruiden(Hwa To University)

 

Daarnaast doe ik regelmatig cursussen om mijn kennis te verdiepen en tegelijkertijd ook ruimschoots te voldoen aan de eisen van de beroepsverenigingen (KNGF en NVA) waar ik lid van ben.  Zoals cursus tape technieken,  Triggerpoints, Mulligan mobilisatie technieken, ontspannings- en ademhalingstherapieën, Qigong, psychosomatische acupunctuur en Bodyshift.

 

Mijn doel is om alle opgedane kennis van de disciplines, indien mogelijk en wenselijk, te integreren in mijn behandelingen..

Eén van mijn grote interesses is mindfulness in bredere zin en vind ik het belangrijk om als persoon te blijven werken aan bewustwording en bewustzijn, mede omdat ik zelf hier als therapeute ook steeds meer mee werk.

 

Op dit moment ben ik de enige fysiotherapeut en acupuncturist, maar de bedoeling is dat er in de nabije toekomst weer een collega bij gaat komen voor de fysiotherapie.Marcel Koreman heeft ruim 30 jaar in deze praktijk als fysiotherapeut gewerkt en is zich sinds 2023 volledig gaan concentreren op het geven van coaching.  

Hij begeleid al meer dan 25 jaar mensen bij emotionele helingsprocessen. Hij werkt voornamelijk in Hoorn en komt 1 a 2 dagen per week naar de praktijk. Informatie en afspraken lopen direct via Marcel. Voor meer informatie klik hieronder op Coaching. Je bent van harte welkom!

Coaching

Al meer dan 25 jaar begeleid Marcel Koreman mensen bij emotionele helingsprocessen. Ik put daarvoor uit een schat aan ervaring en contact met mensen. Maar nog belangrijker is de (gevoels-)ervaring die ik door de jaren heen heb ontwikkeld door het helen van mijn eigen emotionele beschadigingen.

In mijn therapie leer ik mensen onderscheid maken tussen het volwassen bewustzijn en de ‘verstoten ikken’ *. Ik leer je hoe je contact kan maken vanuit het volwassen bewustzijn met de ‘verstoten ikken’, die wel een onderdeel zijn van de persoonlijkheid maar vaak een geisoleerd en eenzaam bestaan leiden. Het opnieuw in contact komen met je ‘verstoten ikken’ geeft je een gevoel van compleet zijn, het stelt je in staat om in liefde en harmonie met jezelf en je omgeving te leven. De ooit nuttige taak van ‘de beschermer’ is niet langer meer nodig. Je durft liefde te delen en te ontvangen. Het geeft waarde en zingeving aan je bestaan!

De meeste mensen die bij mij komen hebben vaak al een hele emotionele ontwikkeling doorgemaakt, therapieën gevolgd etc.. Zij weten vaak heel goed waar hun innerlijke strijd vandaan komt maar hebben het gevoel dat ze niet verder komen dan het analyseren van het probleem. Ik kan hen helpen terug te sturen naar hun innerlijke zelf, waar je uiteindelijk alle antwoorden vinden kunt.

Ook als je je herkent in onderstaande beschrijving kan ik wellicht iets voor je betekenen:

-Ben je zoekende en voel je vaak dat je iets mist in je leven; voelt je je verdoofd en/ of afgesneden van je gevoel.

-Voel je je vaak anders dan de meeste mensen om je heen en voel je je daardoor vaak eenzaam en niet begrepen;

-Ben je misschien hoog sensitief en weet je niet hoe daarmee om te gaan;

-Heb je weleens paniekaanvallen en of hyperventilatieklachten;

-Loop je vast in je relatie of in je werk;

-Heb je een burn-out;

-Voel je je vaak gejaagd en heb je het gevoel meer geleefd te worden dan echt te leven.

-Heb je fysieke klachten waarvan men de oorzaak niet kan vinden;

-Of wil je meer uit het leven halen en heb je de behoefte aan spirituele voeding

Dit en voor alle andere levensvragen kan je bij mij terecht. Samen kunnen we kijken of de therapie die ik geef aansluit bij jouw behoefte. Meestal is het na een paar sessies wel duidelijk of je de therapie bij mij voort wilt zetten of niet. Daarnaast wil ik zelf ook het gevoel hebben dat ik je goed kan bijstaan. Mocht in zeldzame gevallen dat gevoel ontbreken dan zal ik dat met je bespreken. Je kunt de therapie beschouwen als een een spirituele reis naar binnen, je bewustzijn wordt ruimer, ik begeleid je op jouw levenspad.

‘ikken’ of subpersoonlijkheden zijn delen van onze persoonlijkheid ook wel ‘innerlijke kinderen ‘genoemd. De persoonlijkheid is (op-)gesplitst. Deze splitsingen zijn ontstaan in de loop van onze ontwikkeling, tijdens het opgroeien van kindzijn naar volwassenheid. De meesten van ons zijn in meer of mindere mate het contact met onze innerlijke kinderen kwijtgeraakt, doordat we het hebben verstoten.

De meest algemene verstoten ik in onze beschaafde wereld is die van het kwetsbare kind. En toch is dit kwetsbare kind wellicht onze meest waardevolle subpersoonlijkheid – het dichtst bij het wezen van ons bestaan – degene die ons in staat stelt werkelijk dicht bij iemand te zijn, anderen volledig te ervaren en van hen te houden. Helaas verdwijnt het kwetsbare kind meestal zo rond het vijfde levensjaar. Dit kind kan in onze samenleving niet bestaan zonder bescherming van een zeer sterke beschermer/ beheersstructuur. De enige manier waarop een beschermer/ beheerser met het kwetsbare kind om kan gaan is: het te verstoten. En dat doen we dan ook. Het kwetsbare kind wordt meestal zo compleet verstoten dat de beschermer/ beheerser zich er niet eens meer bezorgd over maakt (Hal en Sindra Stone, 1986).